ფუტკარი იწყებს შხამის გამომუშავებას მხოლოდ გამოჩეკვის შემდეგ და ივსება ფუტკრის შხამის ბუშტში. დაახლოებით 20 დღის შემდეგ შხამის ბუშტი ივსება და შეიცავს მაქსიმუმ 0,3 გრამ შხამს. როდესაც ის ივსება, წარმოება სამუდამოდ ჩერდება.
ფუტკრის ნაკბენი შეიცავს მხოლოდ 50-100 მიკროგრამ ფუტკრის შხამს. ფუტკრის შხამი აქვს მხოლოდ მუშა ფუტკარს და ფუტკრის დედოფალს, თუმცა დედოფლის შხამის შარდის ბუშტი მისი პირველი წლის განმავლობაში იკეცება და შხამის ბუშტში შემცველობა მყარდება.
ფუტკრის შხამის ყველაზე გავრცელებული გამოყენებაა კოსმეტიკაში, კვლევებსა და ფარმაცევტულ საშუალებებში.
კვლევები აჩვენებს დადებით შედეგებს ლაიმის დაავადების სამკურნალოდ, ართრიტის მკურნალობაში, რევმატულ მკურნალობაში, ქრონიკული ანთებითი დაავადებებით და შეიძლება გამოყენებულ იქნას ფუტკრის შხამის დესენსიბილიზაციისთვის.
ლაბორატორიული ანალიზი აჩვენებს, რომ ფუტკრის შხამს აქვს რთული ქიმიური შემადგენლობა.
იგი შედგება 50%-ზე მეტი სხვადასხვა ცილების და კალციუმის, მაგნიუმის და ფოსფორისგან.
ყველაზე მნიშვნელოვანი ტოქსიკური ეფექტის მქონე კომპონენტია მელიტინი, რომელიც გავლენას ახდენს ადამიანისა და ცხოველის სისხლის მიმოქცევაზე. სხვა ინგრედიენტებია აპამინი, რომელიც მოქმედებს ნერვულ სისტემაზე და ჰისტამინი, რომელიც იწვევს ტკივილს. კომპონენტების უფრო დეტალური ჩამონათვალისთვის იხილეთ ქვემოთ.
შენახვა
მისი შენახვა შესაძლებელია ამ გზით მინიმუმ ხუთი წლის განმავლობაში, მისი სამკურნალო ეფექტის შენარჩუნებით.
ჩაწერეთ, თარიღი, მდებარეობა, სკვები და თუნდაც ამინდის პირობები და სხვა ფაქტორები, რომლებიც შეიძლება იყოს საინტერესო და დაყავით ფუტკრის შხამი ჯგუფად ამ სისტემის საფუძველზე.
სერიული სისტემის გამოყენება სასარგებლოა, თუ, მაგალითად, სერიის ხარისხი არ უნდა აკმაყოფილებდეს ხარისხის სტანდარტებს ან განსხვავდება სხვებისგან. ამგვარად, თქვენ შეგიძლიათ უფრო ადვილად განსაზღვროთ შესაძლო პრობლემები. ფუტკრის შხამის უსაფრთხო შენახვის პირობები
|
მისი შენახვა შესაძლებელია ამ გზით მინიმუმ ხუთი წლის განმავლობაში, მისი სამკურნალო ეფექტის შენარჩუნებით.
|
ფუტკრის შხამის უსაფრთხო შენახვის პირობები
ფუტკრის შხამის ანალიზი
ნიმუშები განზავებულია და იფილტრება HPLC ანალიზამდე, სადაც იზომება მელიტინის შემცველობა და სხვა კომპონენტები. სხვა მახასიათებლები და ხარისხის ასპექტები ასევე შეიძლება შემოწმდეს, მაგალითად, ფერი, pH, ხსნადობა და შემადგენლობა.
|